Hjem | Spyware

Spyware

Spyware er et program som har funksjoner som er ment å samle inn eller stjele informasjon, som deretter blir levert til spyware-produsenten. Denne informasjonen brukes til å sende spesifikk reklame til datamaskinen som er infisert med spyware.

Spyware er programmer som henter informasjon om surfemønstre, interesser og ulike innstillinger på datamaskinen. Disse dataene blir deretter overført til spyware-produsenten, som bruker informasjonen til sin egen økonomiske fordel. Spyware-programmer blir vanligvis installert gjennom ulike nettsider, som kan lure brukeren til å installere spyware-programmet ved å late som om det er noe annet. Det er også mulig at spyware-programmer inkluderes i ekte shareware- og freeware-pakker.

Spyware-programmer kan noen ganger også bli brukt som et samlebegrep for Adware, Dialers, Hijackers og Trackware. I bunn og grunn er det det samme.

Hvor kommer spyware fra?

Spyware pleier å komme inn når man installerer andre programmer på datamaskinen. Spyware-programmene sniker seg inn i det skjulte og skaper vanligvis ikke noen problemer, bortsett fra at de kan stjele informasjon om surfemønstre, osv. For eksempel, når man installerer Kazaa, blir også SaveNow installert, som er et spyware-program.

Hvordan ser jeg at jeg har spyware?

Du kan for eksempel merke det ved at datamaskinen blir tregere, flere prosesser er aktive. Men ellers er det veldig vanskelig å merke at man har spyware.

Hvordan blir jeg kvitt spyware?

Det finnes flere spyware-rensere der ute. Antivirusprogram.se vil informere mer om disse programmene under overskriften "Antispyware." Denne lenken vil være klar før slutten av august.

Spyware

Spyware-programmer brukes vanligvis som en samlebetegnelse for flere typer skadevare (malware). Noen av disse malware-programmene er Spyware, Adware, Dialers, Trackware og Hijackers. Felles for dem alle er at de vanligvis ikke skal være til stede på en datamaskin.

Spyware-programmer er laget med økonomisk formål, slik at skaperen kan tjene penger ved å selge informasjonen som spyware-programmet har samlet inn. Spyware-programmer kan brukes til å samle inn informasjon om nettleserhistorikk, vise popup-annonser, bannere og endre standard hjemmeside i Internet Explorer eller DNS-navn. Dette gjør spyware-programmene for å lede deg til spyware-produsentens reklamenettverk eller reklamesøkemotor.

De spyware-programmene som finnes på en datamaskin, kalles Adware-programmer. Disse programmene er gratis programvare, som for eksempel Eudora og Cuteftp. Disse programmene finansieres gjennom reklameinntekter, noe som gjør det mulig for brukerne å bruke programmet gratis. Dessverre får man reklamevarsler under bruk av programmet.

Beskyttelse mot spyware

For å beskytte en datamaskin mot spyware, finnes det antispyware-programmer, og mange antivirusprogrammer inneholder også antispyware-funksjoner. Antispyware-funksjonene i dedikerte antivirusprogrammer er ikke like gode som de dedikerte antispyware-programmene.

Her kan du lese om de forskjellige antispyware-programmene som finnes der ute på markedet. Informasjonen nedenfor kan hjelpe deg med å velge riktig antispyware-program.

Ad-aware

Ad-aware fra Lavasoft har en gratis versjon for oss hjemmebrukere. Versjonen har ikke alle funksjoner som den store versjonen har, men den er absolutt verdt å bruke.

Counterspy

CounterSpy er et mesterlig antispyware-program. Fargerikt og gir mye informasjon om de forskjellige spyware-programmene/adware-programmene som kan være installert på datamaskinen. Programmet gjør det enkelt å ta beslutninger om hva som skal fjernes og hva som ikke trenger å fjernes.

Pest Patrol

Et kjent program fra CA. Programmet har fått mange priser og utmerkelser. PestPatrol er et kraftig og sikkert verktøy for å beskytte seg mot malware som trojanere, spyware, adware og andre hacker-verktøy. Pestpatrol komplementerer andre sikkerhetsprodukter som antivirus og brannmurer.

Pestpatrol beskytter mot trusler som prøver å gjøre følgende:

  • Spyware og adware som prøver å "ringe hjem" og levere informasjon om deg, datamaskinen din eller surfemønsteret ditt.
  • Fjernstyrte trojanere (RATer) som gir onde aktører tilgang til datamaskinen din.
  • Keyloggers som prøver å stjele passord og annen sensitiv informasjon.
  • Sonderingsverktøy som prøver å finne sårbarheter på systemet ditt og deretter la en hacker utnytte sårbarhetene.

Den brukervennlige grensesnittet, automatiske oppdateringer og tilgang til online support-grensesnitt gjør det enkelt for deg å holde datamaskinen fri for uønsket spyware, RAT-programmer, og mer.

Hvis du kjøper programmet, inkluderes et års lisens for spywaredeteksjon, filoppdateringer, produktoppdateringer og online teknisk support.

Microsoft Windows Defender

Windows Defender er et spennende og først og fremst gratis program som beskytter mot spyware, adware og mer. Dessverre lider programmet litt av beta-feil, og det kan hende programmet krasjer og gir rare resultater. Vår anbefaling er å vente til Windows Defender går ut av beta, da er antispyware-programmet klart til bruk.

Spy Sweeper

Spy Sweeper fra Webroot finner den største mengden spyware. Webroot har også god support å tilby. Spy Sweeper hjelper også med å beskytte mot spyware før de blir installert.


Antivirusprogrammer


Se alle (8 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla